Termoformavimas

Kas yra termoformavimas?

Terminį formavimą trumpiausiai galima butų apibūdinti kaip plataus vartojimo gaminių gamy­bą iš tvirtų polimerinių medžiagų, kurios, įkaitintos iki plastiškos būsenos, tampa lanksčios ir tamprios, bet dar nevirsta klampiai takios, o atvėsintos vėl įgauna pradinį kietumą ir stiprumą. Tarp įkaitinimo ir atvėsinimo operacijų yra gaminio formavimo procesas, kuris vyksta veikiant slėgio skirtumui tarp lakšto pavidalo ruošinio vidinio ir išorinio paviršių. Po formavimo ope­racijos gaminys atvėsinamas iki tokios temperatūros, kurioje plastikas išlaiko gaminio formą. Didžioji dauguma gaminių šia technologija yra gaminama iš lakštinių medžiagų (plėvelių, lakštų ar plokščių).

Terminis formavimas nuo kitų plastikinių gaminių gamybos technologijų iš esmės skiriasi tuo, kad pastarosios (pvz.. injekcinis formavimas, ekstruzija) gaminį formuoja tiktai tada, kai plastikas tampa klampiai takiu skysčiu ir yra įkaitintas iki aukštesnių temperatūrų nei reikia terminio medžiagos formavimo atveju. Todėl terminį formavimą galima būtų vadinti neaukštų temperatūrų ir nedidelių slėgių plastikų perdirbimo į gaminius procesu. Terminio formavimo privalumai:

Termoformavimo procesas

Termoformavimo procesas prasideda įkaitinant medžiagos lakštą, mes naudojame aukštos kokybės akrilo medžiagą. Čia svarbu sekundės, nes perkaitinus arba nedakaitinus akrilo yra gaunamas nekokybiškas produktas. Įkaitinus akrilą iki reikiamos temperatūros yra pradedamas erdvinis formavimas. Suformuotas gaminys yra vėsinamas iki reikiamos temperatūros. Vėliau gaminys yra apipjaunamas, tiksliau pašalinamos nereikalingas akrilas.

kubilo-termo-formavimas
Mes dirbame su geriausiais
Mūsų partneriai
5+

Metų patirtis

24

Klientai visoje Europoje

40+

Įdėklų per pamainą

1124

Įvykdytų užsakymų

Kontaktai

Daugiau dominančios informacijos pateiksime susisiekus žemiau nurodytais kontaktais. Standartinių klausimų atsakymus rasite D.U.K puslapyje.

Susisiekite
Raskite mus
Užpildykite užklausą

Užpildžius užklausą gausite tikslesnį ir greitesnį atsakymą